پرینت سه بعدی در دامپزشکی

مدل‌های جراحی پرینت سه بعدی شده برای حیوانات، علم دامپزشکی را دگرگون می‌کند

مدل‌های جراحی یا سرجیکال گایدهای پرینت سه بعدی شده می‌تواند درمان حیوانات و علم دامپزشکی را دچار دگرگونی و جهش کند.

چندی پیش برای شما در خصوص اینکه چگونه پرینت سه بعدی ساخت راهکارهای سفارشی برای بیماران را تسهیل می‌کند، نوشتیم. این کار با مدل‌سازی در نرم‌افزار سه بعدی انجام می‌شود، پس می‌توان یک راهکار سفارشی و منحصربه‌فرد را برای تمام ریخت‌شناسی‌ها(مورفولوژی) یا نیازها بدست آورد. این یکی از دلایل سازگاری ساخت افزودنی در بخش پزشکی است که توجیه بسیار منطقی دارد و می‌تواند ابزاری در دسترس برای پزشکان شود. در ماه‌های اخیر، ما چندین پیشرفت شگرف را در این کاربرد پرینت سه بعدی مشاهده کرده‌ایم.

در واقع، این حقیقت عیان شده که تکنولوژی مورد بحث ما تنها به بیماران انسان محدود نمی‌شود و برای حیوانات نیز کاربرد دارد. در نیوجرسی، Loraine Young از Woodstown متوجه شد سگش که اندی نام دارد قادر نیست دیگر بر روی چهار دست و پایش راه برود. دامپزشکان سپس فهمیدند که اندی از یک عارضه‌ی خطرناک ستون فقراتی که سگ‌های کوچک با بدن طویل را هدف قرار می‌دهد، رنج می‌برد. بدین ترتیب، برای دامپزشکان مشخص شد که این سگ به عمل جراحی اورژانسی ستون فقرات نیاز دارد.

مدل‌های پرینت سه بعدی برای جراحی حیوانات
مدل‌های پرینت سه بعدی برای جراحی حیوانات

مرکز دامپزشکی سن فرانسیس مسئولیت مراقبت از این سگ را به عهده گرفت. خوشبختانه جراحان سن فرانسیس اخیراً با پزشکانی در دانشگاه توماس جفرسون در برنامه‌ای جدید، وارد همکاری شدند. این سگ قرار بود یکی از اولین بیماران حیوانی شود که از مزیت‌های تکنولوژی ساخت افزودنی بهره ببرد. به لطف پرینت سه بعدی، پزشکان توانستند یک مدل سه بعدی از ستون فقرات این سگ که به عنوان سرجیکال گاید(راهنمای جراحی) عمل می‌کند، بسازند. با وجود این مدل، پزشکان حالا می‌دانستند در طول جراحی چه کار کنند. معمولاً پزشکان تنها به سی‌تی اسکن نگاهی می‌اندازند، که فقط در دو بعد اطلاعات را نشان می‌دهد، باقی تصورات به عهده ذهن شاهد است. توانایی دیدن و لمس مدل سه بعدی، دانش و اطلاعات بیشتری را قبل از شروع عمل جراحی برای تیم مهیا می‌سازد.

سگ درمان شده به کمک پرینت سع بعدی
سگ درمان شده به کمک پرینت سع بعدی

دکتر مارک ماگازو به TODAY گفت:

این کار نه تنها به من امکان فهمیدنِ از کجا شروع کردن را داد، بلکه کمک کرد تا جهت وجود متریال و آسیب‌دیدگی را نیز بدانم. بنابراین با داشتن رندر سه بعدی، من دقیقاً فهمیدم از چه مسیری جراجی را آغاز کنم.

درباره‌ی ا. مختاری

همچنین ببینید

ایمپلنت قفسه سینه پرینت سه بعدی

یک بیمار خانم ایمپلنت قفسه سینه پرینت سه بعدی شده خود را با موفقیت دریافت کرد

لیندا ادواردز پس از عمل‌های ناموفق بر قفسه سینه‌ی خود، در نهایت موفق به دریافت ایمپلنت قفسه سینه خود بصورت پرینت سه بعدی شده و از جنس فلز تیتانیوم شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *